De eerste weken als Talent Hunter bij Tormans

Eind augustus 2023 zijn er 4 nieuwe Talent Hunters tegelijk opgestart in onze verschillende kantoren. Tijdens de eerste weken als Talent Hunter bij Tormans doorloop je eerst een uitgebreid opleidingstraject. Hoe dat in zijn werk gaat, ontdek je in deze blog.

Vier starters tegelijk is een uniek gegeven, maar – zoals in zovele gevallen – zijn nieuwe ervaringen altijd leuk als je ze kan delen met iemand die in hetzelfde schuitje zit. Ons ‘klasje van 4’ begint stilaan de kneepjes van het vak te kennen en zet de eerste stappen in het rekruteren. Hoe zij dit zelf ervaren, vertellen Nele en Nathalie je graag in deze blog.

Opleiding van onze Talent Hunters op het hoofdkantoor

Opstart als recruiter bij Tormans

Time flies when you’re having fun, zeggen ze vaak. En dat gezegde gaat zeker op voor onze nieuwe Talent Hunters. De herfst is in het land, nieuwe projecten staan voor de deur en zij zijn er klaar voor!

Nathalie Wagemans, Talent Hunter bij Tormans.

“De tijd gaat echt snel! Het lijkt alsof ik pas gisteren begon bij Tormans en nu ben ik al een aantal weken aan het werk.” vertelt Nathalie. “Het is al een fantastische ervaring geweest. Samen met mijn collega-recruiters-in-opleiding, Beau, Nele en Timo, heb ik tijdens mijn opstartweken zoveel geleerd terwijl we alle ‘ins en outs’ van het vak ontdekten.”

Om die opstart zo vlot mogelijk te laten verlopen, voorzien onze collega’s op alle kantoren een hartelijke ontvangst. We doen er alles aan om iedereen zo snel mogelijk deel te laten voelen van de Tormans-familie.

Nele De Cock, talent hunter bij Tormans.

“Zowel op ons eigen kantoor als op het hoofdkantoor in Geel kregen we een professioneel, warm ontvangst.” zegt Nele. “Ik genoot echt van het ontbijt ter kennismaking in Evergem. Het stelde me meteen op m’n gemak. In Geel leerde ik ook meteen de andere collega’s veel beter kennen tijdens onze gezamenlijke opleidingen.”

Computer, telefonie, toegangscodes… er zijn heel wat zaken waarmee we rekening moeten houden bij een opstart. Bij Tormans proberen we dit tot een minimum te beperken, door zoveel mogelijk vooraf in orde te brengen. Onze starters hebben hier ook meteen een fijn gevoel bij.

“Wat echt opviel, is dat alle praktische zaken heel snel in orde waren. Bijvoorbeeld het instellen van mijn vast toestel, het activeren van mijn badge, informatie over de elektrische wagens, de terugbetaling van kosten… Als ik met vragen zit, kan ik meteen bij iemand terecht.” aldus Nele.

Opleiding van een Talent Hunter

Samen met de opstart ging meteen ook het opleidingstraject van start. Onze recruiters lichten hierbij stapsgewijs de algemene werking, onze interne systemen en hun eigen ervaringen toe. Tijdens verschillende opleidingssessies in ons hoofdkantoor worden starters volledig ondergedompeld in het Tormans-verhaal.

“We zijn meteen in het diepe gesprongen toen we begonnen aan onze training in het hoofdkantoor in Geel. We hebben één van de vergaderzalen helemaal ingepalmd met al onze spullen: jassen, tassen, laptops, maar vooral ook een hele hoop lesmateriaal en handleidingen.”

“In onze training door de ervaren recruiters leerden we alles over het rekruteringsproces en de Tormans-bedrijfscultuur. Het was meteen duidelijk dat we deel uitmaken van een organisatie die groei, ontwikkeling en teamwork hoog op de prioriteitenlijst heeft staan. Het voelt geweldig om met ervaren collega’s samen te werken en bij te dragen aan het succes van ons team.” vertelt Nathalie.

“Ik voel meteen ook veel openheid en vertrouwen bij de collega’s. We mogen zelf meteen concrete zaken uittesten en aanpakken. We werken allemaal samen aan hetzelfde doel!” voegt Nele eraan toe.

Een ook het uitzicht vanop de zesde verdieping van ons hoofdkantoor zorgt blijkbaar voor heel wat inspiratie en gespreksstof: 

“Het kantoor van het Square One-gebouw heeft een chique uitstraling en het uitzicht over heel Geel is adembenemend. Je kunt zelfs bijna bij de huizen van sommige collega’s naar binnen gluren, wat behoorlijk grappig is.”

Tijd om erin te vliegen!

Nu de opleidingsfase op z’n einde loopt, voelen onze nieuwe recruiters zich klaar om aan de slag te gaan. Want al doende leer je uiteraard het meest. Als Talent Hunter heb je heel wat sociaal contact via de telefoon, videocalls, persoonlijke gesprekken en beurzen. Het gaat hier onder andere over prescreeningsgesprekken, sollicitatiegesprekken, functioneringsgesprekken…

Ook is het als starter belangrijk om de al aanwezige medewerkers die onder je hoede vallen te leren kennen. Kennismakingsgesprekken via telefoon, bedrijfsbezoeken samen met de accountmanager, kandidaten voorstellen bij klanten… het maakt allemaal deel uit van het pakket.

“Ik vind het super leuk om te doen: op zoek gaan naar de perfecte match, in spanning afwachten op een reactie… Het hele proces geeft mij energie.” zegt Nele. “Ik mocht ook al iemand vertellen dat hij na enkele trouwe jaren dienst een mooie loonsopslag kreeg. Hij was hier heel blij mee. Een mooi voorbeeld van het positieve verhaal waar ik naar op zoek was!”

Natuurlijk loopt niet alles meteen van een leien dakje en duiken er nog heel wat vragen op. Daarom voorzien we een meter of peter voor onze starters. Bij twijfel of onzekerheden kunnen ze altijd bij iemand terecht.   

“Ik voel veel geduld en begrip bij onze lieve collega’s, ze geven ons de tijd om de vele nieuwe info te verwerken en helpen ons om alles correct toe te passen.”

Conclusie?

Wat is de conclusie van onze starters na de eerste weken als talent hunter? Nele is resoluut: “Talent Hunter is een superboeiende job die nog meer inhield dan ik had verwacht. Begeleiding tijdens sollicitatie- en functioneringsgesprekken, het aangename contact met sollicitanten en medewerkers… Het smaakt naar meer!”

Nathalie kan dit beamen en voegt toe: “We hebben tijdens de eerste weken enorm veel geleerd, en zijn goed op weg om experts te worden in ons vak. Kennis vergaar je tenslotte elke dag! Ik kijk dan ook enorm uit naar wat de komende weken, maanden en zelfs jaren voor ons in petto hebben. Er wachten ongetwijfeld talloze uitdagingen en kansen op ons om te groeien als recruiters en om nog meer te integreren in deze fantastische organisatie.”

Een job als Talent Hunter iets voor jou?

We hebben je hier een kleine inkijk gegeven in de eerste weken als Talent Hunter bij Tormans. Denk je dat een job als recruiter iets voor jou is? Dan horen we graag van jou. Voor ons kantoor in Gent zijn we nog op zoek naar een Talent Hunter. Ben jij binnenkort onze nieuwe collega? Bekijk onze openstaande interne vacatures of solliciteer spontaan!