Teambuilding De Achelse Kluis

Onze interne medewerkers trokken op teambuilding naar Achel. Door de groeiambities van ons bedrijf zijn er recent een aantal nieuwe collega’s bijgekomen. Dit was dus het perfecte moment om elkaar beter te leren kennen. Een verslag van deze leuke dag vind je in deze blog.

Tormans bezoekt de Achelse Kluis

Het Tormans-team is de laatste maanden flink gegroeid. Heel wat nieuwe gezichten, dat vraagt om een teambuilding. Zo kan iedereen in een ontspannen kader kennismaken. Ook voor de medewerkers van de verschillende kantoren was dit opnieuw een mooie gelegenheid om elkaar terug te zien. En wat is er beter dan kennis te maken in een échte Tormans omgeving. De Achelse Kluis werd namelijk begin dit jaar overgekocht door onze eigen Jan Tormans. Een mooi project waar bier en cultureel erfgoed elkaar ontmoeten. Het werd een boeiende dag!

Als team tot rust komen in de natuur

Na een warme ontvangst in de herberg – met koffie, Limburgse vlaai én Achelse biertjes! – trokken we de frisse buitenlucht in. Wat een druilerige dag beloofde te worden, werd – speciaal voor ons – een mooie herfstdag. Ideaal om te genieten van de kleurenpracht van het seizoen. Dat deden we niet te voet, maar op de mooie koetsen van De Achelse Koetsier. Een dekentje om ons warm te houden maakte alles extra gezellig. We leerden heel wat bij over de rijke geschiedenis van het natuurgebied rondom De Kluis en de koetsier zorgde ervoor dat we goed wakker bleven. Draf, galop, doorheen smalle paadjes en diepe plassen. Het zorgde voor de nodige hilariteit!

Een teambuilding met biertasting zorgt voor extra sfeer

Na de rit konden we wel een opwarmertje gebruiken. De Achel abdijbieren Passeur, Tripel, Dubbel en Superior stonden voor ons klaar. Gil Tormans gaf een woordje uitleg bij elk bier en vertelde gepassioneerd over de modernisering die het bier sinds de overname heeft doorgemaakt. Zo toonde hij de nieuwe labels en prachtige moderne glazen die speciaal voor Achel werden ontworpen. Maar het allerbelangrijkste: dat ze het bier nog steeds volgens hetzelfde artisanale proces van de broeders brouwen. Het bier mag dan wel geen Trappist meer heten, de kwaliteit blijft 100% gegarandeerd. Tijd om te proeven!

Rondleiding in de brouwerij en abdij van De Achelse Kluis

Na de biertasting en een lekkere lunch gingen we op ontdekking op het domein. Met Jan Tormans als gids leerden we uitgebreid hoe de broeders leefden in de abdij. En dat was op z’n minst gezegd geen lachertje. Dagenlang in stilte doorbrengen, slapen in piepkleine kamertjes, hard werken op het land en in de abdij… het is niet iedereen gegeven. Maar wat een prachtig kader om in te vertoeven! We vielen van de ene verrassing in de andere. Iedereen was uiteraard ook erg benieuwd naar de brouwerij. Een gesprek met de junior brouwer leerde ons dat er nog heel wat groeipotentieel is. Wij kijken er alvast naar uit om in elk café een Acheltje te kunnen bestellen!

Philip Copmans motiveert zijn team

Ook General Manager Philip Copmans is één van de nieuwe gezichten in het bedrijf. Sinds augustus 2023 staat hij aan het roer van Tormans. Een preekstoel in één van de prachtige gebedsruimtes van de abdij schetste het perfecte kader om zijn team enthousiast toe te spreken. Zijn boodschap was kort en krachtig: “Jullie zijn een TOP team én warme familie waarin onze nieuwste collega’s meteen hun plaatsje hebben gevonden. Met vereende kracht, visie en drive zijn wij klaar om onze klanten en consultants ook in 2024 een feilloze service aan te bieden!

Na deze mooie “preek” gingen we allemaal nog wat napraten in de herberg. Enkelen trokken naar de abdijwinkel om een voorraadje Achel in te slaan! Daarna keerde iedereen moe, voldaan en gemotiveerd terug naar huis!

Voel jij het ook kriebelen om deel uit te maken van ons TOP team? Bekijk dan snel onze interne vacatures!