Tormans investeert in de jeugd van “Balen BC” voor 3 jaar

Dat Jan Tormans en Tormans Group het sporthart op de juiste plaats hebben is een understatement. Afgelopen 3 jaar waren we trotse hoofdsponsor van het Tormans Cyclocross Team. Nu investeren we de volgende jaren in de jeugdrenners van Balen BC. Er werd een overeenkomst bereikt met de voorzitter Jef Robert (Acrog-Tormans) voor 3 seizoenen.

Als Tormans zijn we verheugd om met deze overeenkomst weer enkele jaren in de kijker te rijden. Balen Bicycle Club streeft er namelijk naar om het hele jaar door zo veel mogelijk publiciteit te creëren voor haar sponsoren. Dat doen ze enerzijds door de opvallende tenue (fluogele helmen, sokken en tinten). Anderzijds nemen ze deel aan nationale en internationale wedstrijden, dit zowel in het veldrijden als op de weg. Bovendien is Balen BC een samenwerking aangegaan met Soudal Quick-Step en wordt een verderzetting van de professionalisering gegarandeerd.

Jan zelf draagt de jeugdwerking ook een warm hart toe. Zo was hij vorig jaar aanwezig op de stage in Spanje en konden renners bij hem terecht voor goede raad. En daar hoort ook humor bij. Zo ook in het verhaal met Zoe Bäckstedt net voor het WK in Fayeteville (US, 2022):

Jan: “Ik voelde vrijdag voor het WK dat er spanning op zat bij Zoe. De Magnus (vader van Zoe) sliep bij mij in het hotel, Zoe bij de Britten. Ik zeg tegen Magnus: kom we rijden daar naar toe. We hebben in de bar gezeten en Zoe kwam naar beneden. Ik heb wat moppen verteld en we hebben goed gelachen. Iedereen lach plat. Zoe ook, en alles was weg. Versta je? Die is gaan slapen, heeft heel goed geslapen en het was in orde… Zoe won het WK!”

Meer info over Acrog-Tormans kan je vinden op hun website. We geven je graag al de sfeer mee met een leuke video gemaakt door RTV van een teamtraining van de Junioren: link.