Tormans toppers schitteren op het EK

Het Europees Kampioenschap ging afgelopen zaterdag van start met de dames junioren, en het was al meteen raak. Na een schitterende wedstrijd behaalden we goud en brons met respectievelijk Lauren Molengraaf en Xaydee Van Sinaey. Het was pas in de laatste meters waar het verschil werd gemaakt en Lauren Molengraaf de bovenhand nam van de Italiaanse Corvi. Na Zoe Bäckstedt is dit de tweede Europese titel op rij voor het Tormans Cyclocross Team. Arne Baers zorgde later op de dag voor een mooie inhaalrace na een val in de eerste meters. Hij eindigde uiteindelijk op een 10de plaats.

Op zondag is Marie Schreiber er bijna in geslaagd om Luxemburg een medaille te schenken. Ze startte de wedstrijd als een speer en maakte de eerste ronde af aan de zijde van Puck Pieterse, de latere winnares van het kampioenschap. Uiteindelijk strand ze op slechts 19 seconden van het podium op een knappe 4de plaats.

Tot slot kwamen Quinten Hermans en Kevin Kuhn aan de bak bij de elite heren. Terwijl Quinten moest opgeven na pech, reed Kevin Kuhn wel een schitterend EK. In de eerste ronde was hij meteen vooraan paraat. Daarna zakte de Zwitser wat weg om uiteindelijk toch knap 5de te eindigen. Dit is zijn beste resultaat ooit op een Europees Kampioenschap.

Tot slot vermelden we ook heel graag de schitterende prestatie van War Lievens. De 74-jarige Kempenaar mocht afgelopen weekend ook op het hoogste schavotje staan. Hij pakte de Europese titel bij de Masters.

We zijn terecht enorm fier op deze schitterende atleten!👏

Een trotse sponsor.

Foto’s @cyclingmedia_agency / © Orange Pictures / Photo News