Tormans vindt de perfecte match voor CMB.TECH

De juiste persoon koppelen aan de juiste job is een uitdaging waar meer en meer bedrijven mee worstelen. Als projectsourcingbedrijf met focus op technische en engineeringprofielen, neemt Tormans die zoektocht met plezier op zich. Dat deden we ook voor CMB.TECH, dat onlangs een nieuw profiel zocht voor zijn nieuwe ‘dual fuel’-workshop. In een heus drie-dubbel-interview vertelden we VOKA over onze manier van werken en waarom we zoveel belang hechten aan de juiste match tussen klant en medewerker.

Tormans breidt uit in Antwerps Havengebied

Sinds kort bieden onze experts hun uitvoerige kennis aan binnen de Antwerpse Haven, met een focus op (maar geen beperking tot) bedrijven die bezig zijn met hernieuwbare energie en duurzame industrieën, waaronder recyclage. “Deze ondernemingen zetten hard in op R&D, hebben vaak nood aan tijdelijke upscaling of bevinden zich nog in een start-upfase”, vertelt collega Wouter Loos, Business Unit Manager voor onze vestiging in het Atlantic House in Antwerpen. “Voor hen is projectsourcing zeer interessant.”

Nieuwe technologie vereist nieuwe profielen

Onlangs besloot CMB.TECH beroep te doen op de diensten van Tormans. CMB.TECH focust zich op het bouwen, ontwerpen en exploiteren van maritieme en industriële toepassingen op basis van waterstof en ammoniak. Zij willen een referentie worden op het vlak van sustainability en de haven biedt daarvoor een schat aan opportuniteiten met veel heavy duty assets die uitgerust kunnen worden met ‘dual fuel’-waterstoftechnologie.

In hun ‘dual fuel’-workshop in aan de Mexicobrug, vlakbij het Antwerpse Havenhuis, bouwen ze nieuwe vrachtwagens om tot ‘dual fuel’-waterstofvrachtwagens. Om deze werkzaamheden correct en bovenal veilig uit te voeren, zocht CMB.TECH zeer specifieke profielen.

Projectsourcing met een menselijke invalshoek

Na een uitgebreid gesprek met CMB.TECH ging Tormans aan de slag om het geschikte profiel te vinden. “We zitten daarom geregeld samen met de project leads van onze klanten, de mensen die echt met hun voeten in de aarde zitten, om dat uit te pluizen. Zij weten perfect hoe het huidige team eruitziet, wat ontbreekt en welke aanvullingen compatibel zijn.”

“We zoeken altijd naar iemand die qua persoonlijkheid matcht met het team en de bedrijfscultuur. Op dat vlak zijn we de psychologen van de arbeidsmarkt.” – Wouter

It’s a match!

Voor CMB.TECH viel de puzzel in elkaar met het aanstellen van collega Koen. En wie Koen kent, weet dat het plaatje klopt: hij straalt een enorme rust uit. We namen uitgebreid de tijd om hem te screenen wat betreft interesses, persoonlijkheid, ervaring en scholing.

“Toen ze me voorstelden om aan de slag te gaan bij CMB.TECH was ik meteen getriggerd door het hoogtechnologische aspect. Kunnen meewerken aan de groene evolutie en het nieuwe waterstofgegeven gaf voor mij de doorslag.” – Koen

En ook onze klant is zeer tevreden. Benieuwd hoe CMB.TECH de samenwerking omschrijft? Lees het volledige artikel in de special Energie & Mobiliteit van VOKA Ondernemers Magazine.

Ben jij ook klaar voor een duurzame samenwerking? Contacteer ons vrijblijvend voor een gesprek!

Copyright,VOKA: Journalist: Kobe Nuyens – Fotograaf: Stefaan Van Hul