openstaande vacatures

Zoek jouw job

Interne vacatures

25 jaar Tormans: Anekdotes van collega Johan

Tijdens dit feestjaar verzamelen we leuke, boeiende, memorabele Tormans-verhalen bij onze collega’s. Omdat we erg trots zijn op ons verleden en het feit dat we dit nog altijd weerspiegeld zien in de huidige werking van het bedrijf. Én omdat er ook heel wat unieke verhalen bij zitten, die te mooi zijn om onbesproken te laten. Deze maand zetten we collega Johan Fillée in de kijker. Als P&ID Tekenaar, vakbondsafgevaardigde én één van de collega’s met het meeste Tormans-jaren op de teller valt er heel wat te vertellen.

We spreken Johan net voor aanvang van de ondernemingsraad, waar hij als vakbondsman elke maand aanwezig is. Vertellen over 25 jaar Tormans – en zijn eigen 20-jarige carrière bij het bedrijf – dat is voor hem een mix van fijne momenten, boeiende projecten en voordelen die hij  vanuit de vakbond realiseerde voor de collega’s. We zetten ons klaar voor deze leuke inkijk in het Tormans-verhaal.

Carrière startte met een goed gesprek op café

Ik startte in 2004 bij Tormans, toen het kantoor nog in Herentals was. Op het einde van elke maand organiseerde Jan Tormans voor de interne en externe mensen bij Tormans een drink in een café in de buurt. De voorloper van onze huidige Tormans Café’s als het ware. Op één van deze evenementen werd ik uitgenodigd door een vriend en raakte ik in gesprek met Jan. Zo ging de bal aan het rollen. De eerste 10 jaar van mijn carrière werkte ik bij Tormans als Mechanisch Tekenaar. Eerst voor een project bij Umicore, daarna bij Nyrstar. De volgende 10 jaar van mijn carrière als P&ID Tekenaar bij onder andere Umicore en sinds 2018 bij BelgoProcess. Ik heb me kunnen specialiseren in mijn vak, terwijl ik toch kon proeven van verschillende omgevingen.

De fijne familiale momenten blijven me bij

Tormans groeide van een klein bedrijf uit tot een grote speler op het vlak van projectsourcing. Wanneer we Johan vragen naar enkele memorabele anekdotes haalt hij resoluut de nieuwjaarsfeesten aan. “Elke jaar opnieuw is het een gezellig feest, met mooie cadeaus en entertainment tot in de vroege uurtjes. De collega’s die met mij meerijden hebben geluk, ik ben vaak de BOB van dienst. Nu is het groter dan in de beginjaren, maar we werden altijd goed gesoigneerd. Wie tot het einde bleef, mocht meenemen wat er nog overbleef. Genieten!”

“Ook de jubileumjaren werden telkens op een memorabele manier gevierd, met geweldige optredens en lekker eten. Alles is altijd perfect in orde. Ik kijk alvast uit naar de editie van dit jaar! Wat het extra fijn maakt, is dat je collega’s uit vorige projecten terugziet of andere collega’s beter leert kennen. Want als consultant draai je uiteraard mee met de interne collega’s van het bedrijf waarnaar je gedetacheerd wordt. De collega’s van Tormans zie je dan regelmatig terug op de Tormans-events, ook al verander van je van project, en dat is heel aangenaam.”

“Ik denk ook nog aan de voetbalmatchen waar we samen met collega’s naartoe gingen of bijvoorbeeld de feestjes met DJ Dries.” Van een carrièrewending gesproken!

Vakbondsafgevaardigde voor onze collega’s

Door de groei van Tormans werd het in 2008 noodzakelijk om een vakbondsafvaardiging te voorzien. Het gaat hierbij om medewerkers van het bedrijf, die verkozen of aangeduid zijn om de bij een vakbond aangesloten personeelsleden te vertegenwoordigen. “Ik ben als het ware mee gegroeid met Tormans. Ik ben er in 2008 mee gestart en ik zit nog steeds op deze stoel. Als afgevaardigde voor BBTK zetel ik samen met collega Frank De Ryck (ACV) in de ondernemingsraad. We bespreken er de bekommernissen van onze collega’s en leggen voorstellen aan hen voor. In de wereld van projectsourcing is het erg belangrijk dat er een goede basis is, want dan blijven de mensen graag bij Tormans werken. Ik ben blij dat ik hier mijn steentje in kan bijdragen. Ik luister ook wat er leeft bij onze zelfstandige collega’s en geef advies waar nodig.”

“Recent verwezenlijkten we onder andere: maaltijdcheques, een update van de car policy en het aanstellen van een interne vertrouwenspersoon. Ook kunnen medewerkers een bonus verdienen als ze nieuwe collega’s aanbrengen. Bovendien zijn we de stuwende kracht achter het opleidingsplan dat momenteel in ontwikkeling is. Het blijft een uitdagende taak waar ik me voor 100% in kan smijten.”

Om af te sluiten vermeldt Johan nog dat het de kleine dingen zijn die vaak het meeste bijblijven. “Tijdens een overlijden in m’n familie – een emotioneel zware periode – kreeg ik steun en warme woorden vanuit Tormans, en niet enkel van collega’s, ook vanuit het management. Dat zijn de dingen die er echt toe doen en dat apprecieer ik erg.”